Tandsteen en tandaanslag laten verwijderen door uw mondhygiënist Galgenwaard

Tandsteen verwijderen voor het te laat is?

Tandsteen ontstaat door tandplaque. Tandplaque is een witte substantie die vol zit met bacteriën. Wanneer de tandplaque niet binnen 24-48 uur wordt verwijderd, dan verkalkt het tot een laag tandsteen. Tandaanslag is In het begin niet goed zichtbaar maar door de kleurstoffen uit voedingsmiddelen, tabak en dranken verkleurt het en er kan een bruine laag ontstaan.

Tandsteen hecht zich aan de tand en trekt nieuwe tandplaque aan. Door deze opeenstapeling kunt u ontstoken tandvlees krijgen en uiteindelijk zelfs parodontitis. Het is moeilijk zelf te verwijderen. Met poetsen alleen haalt u dit niet meer weg.

Hoe werkt de behandeling bij de mondhygiënist?

Met behulp van ultrasone trillingen wordt het tandsteen los getrild. Vervolgens wordt dit handmatig met een haakje bijgewerkt en uiteindelijk worden de tanden en kiezen gepolijst. Het glad maken van de tanden zorgt ervoor dat tandplaque zich minder goed kan hechten. Uiteraard geldt dit in combinatie met het reinigen van het gebit op de juiste manier.

Behandelen laat u liever over aan de specialist

Tandsteen zelf verwijderen wordt niet aanbevolen. De mondhygiënist beschikt over een speciale haak en zorgt er voor dat het glazuur zo min mogelijk wordt aangetast. Wanneer u dit zelf zal gaan doen bestaat er een grote kans dat u de tanden en kiezen beschadigd. Voor het verwijderen gaat u dan ook naar de mondhygiënist.

Tandaanslag verwijderen voor een mooie glimlach

Tandaanslag laat zich zien  door gele, bruine of zwarte vlekken op de tanden. Dit komt helaas veel voor op de twee middelste boventen en hierdoor is het goed zichtbaar als je lacht. De vlekken worden veroorzaakt door dranken, voedingsmiddelen en tabak. Voor een schoon gebit en een mooie glimlach laat u eenvoudig uw tandaanslag verwijderen bij de mondhygiënist.

Laat uw tandsteen nu verwijderen, omdat u een schoon en gezond gebit verdient

Tandsteen kan leiden tot tandvleesontsteking en uiteindelijk tot parodontitis, het uitvallen van kiezen en tanden. Om dit te voorkomen is het verstandig om een afspraak te maken met uw mondhygiënist. Voor een schoon en gezond gebit belt u naar 030 - 880 90 15 of maak online een afspraak.

De mondhygiënist – uw coach voor een leven lang een gezonde mond

Bel mij terug

Vul hier uw gegevens in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.

  Wij zijn aangesloten bij:

aangesloten bij:

 
De mondhygiënist – uw coach voor een leven lang een gezonde mond
locatie openingstijden tarieven
Adres:


Tel:

E-mail:
Herculesplein 379
3584 AA Utrecht

030 - 880 90 15

info@mondhygienistengalgenwaard.nl
 
Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
 
08:00 - 16:00 uur
08:00 - 16:00 uur
08:00 - 16:00 uur
08:45 - 20:00 uur
08:00 - 16:00 uur
 
Tarieven mondzorg per 2019
De tarieven voor de mondzorg zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. 

Lees meer
icon locatie   Locatie
openingstijden icon  Openingstijden
tarieven icon  Tarieven
Bekijk Google Maps
030 - 8809015

klantscore

Mondhygiëne Galgenwaard
Mondhygiëne GalgenwaardMondhygiëne GalgenwaardMondhygiëne GalgenwaardMondhygiëne Galgenwaard