Gevoelige tanden behandelen bij Mondhygiëne Galgenwaard

Gevoelige tandhalzen door terugtrekkend tandvlees

Pijn in het gebit bij het eten of drinken van warme of koude producten? Of juist als u iets zuurs of zoets neemt? Waarschijnlijk zijn blootliggende tandhalzen het probleem. Als het tandvlees zich terugtrekt, komt de hals en de wortel van de tand of kies bloot te liggen.

Hoe kan het dat mijn tanden zo gevoelig aanvoelen?

Op de hals en wortel van de tand of kies zit geen glazuur of tandvlees die het tandbeen beschermen. Daardoor is de tand of kies erg gevoelig voor invloeden zoals warm, koud, zoet en zuur. Ook ontstaan er gemakkelijk gaatjes in het blootliggende tandhalzen. Op een juiste manier poetsen en een goed voedingspatroon zijn erg belangrijk om de gevoeligheid aan te pakken.

Hoe kom ik af van gevoelige tanden?

Er zijn al heel veel acties die u zelf kunt ondernemen om af te komen van gevoelige tandhalzen. Zoals gezegd is op een juiste manier poetsen en een goed voedingspatroon bepalend voor terugtrekkend tandvlees. Bijvoorbeeld zure voedingsmiddelen werken erosief, ze zorgen voor slijtage van de tanden. U doet er verstandig aan om zure voedingsmiddelen te verminderen.

Bij het poetsen doet u er verstandig aan om niet te hard te drukken en altijd te poetsen met tandpaste waarin doorgemengd is. Wanneer dit niet het gewenste effect heeft bestaat de mogelijkheid om uw mond te spoelen met neutraal mondwater met 250 ppm (parts per million) fluoride.

Wanneer u al het bovenstaande heeft geprobeerd en nog steeds gevoelige tanden heeft kunt u altijd terecht voor advies bij Mondhygiëne Galgenwaard. Wij kunnen u vertellen hoe de tandhalzen bloot zijn komen te liggen en hoe verdere slijtage voorkomen kan worden. Verder kunnen wij uw gevoelige tanden behandelen met middeltjes zoals fluoridelakken.

Laat u adviseren door Mondhygiëne Galgenwaard

Wij helpen u graag af van uw klachten en geven u advies over hoe u het beste uw tanden en gebit kunt verzorgen. Wilt u een afspraak met ons inplannen? Vul dan het formulier bovenaan de pagina in. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

De mondhygiënist – uw coach voor een leven lang een gezonde mond

Bel mij terug

Vul hier uw gegevens in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.

  Wij zijn aangesloten bij:

aangesloten bij:

 
De mondhygiënist – uw coach voor een leven lang een gezonde mond
locatie openingstijden tarieven
Adres:


Tel:

E-mail:
Herculesplein 379
3584 AA Utrecht

030 - 880 90 15

info@mondhygienistengalgenwaard.nl
 
Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
 
08:00 - 16:00 uur
08:00 - 16:00 uur
08:00 - 16:00 uur
08:45 - 20:00 uur
08:00 - 16:00 uur
 
Tarieven mondzorg per 2019
De tarieven voor de mondzorg zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. 

Lees meer
icon locatie   Locatie
openingstijden icon  Openingstijden
tarieven icon  Tarieven
Bekijk Google Maps
030 - 8809015

klantscore

Mondhygiëne Galgenwaard
Mondhygiëne GalgenwaardMondhygiëne GalgenwaardMondhygiëne GalgenwaardMondhygiëne Galgenwaard